Transparència
Consulta tota la documentació referent a la normativa del Col.legi Oficial de Decoradors i Dissenyadors d’Interiors de Girona que pot ser rellevant per a les relacions entre el Col·legi, els seus col·legiats i els usuaris o consumidors. Aquests són els nostres principis de transparència:
President: Rossend Cortés Estop
Vice-president: Carles Margarit Juscafresa
Tresorer: Irvin Sala Bartrina
Secretària: Mª Carmen Martínez de Trincheria
Vocal 1: Lídia Bronsoms Hereu
Vocal 2: Victòria Aldeguer Corominas
ATRIBUCIONS DELS DECORADORS
El Reial Decret 902/1977 atorga les atribucions professionals dels dissenyadors d’interiors i decoradors col·legiats, per projectar i dirigir, amb eficàcia jurídica i amb plena responsabilitat, tota obra que no afecti els elements estructurals d’un edifici ni les seves instal·lacions de serveis comú. Igualment reconeix com a atribucions professionals, el disseny d’elements, el control de qualitat de materials i la realització d’informes, peritatge, valoracions i dictàmens.
REPRESENTACIÓ DELS COL·LEGIATS
Segons la llei de col·legis professionals, l’Estatut del Col·legi diu al seu article 4: “El Col·legi de Dissenyadors d’Interiors i Decoradors és el representant exclusiu dels professionals”. I a l’article 4: “Podran ser col·legiats els qui estiguin en possessió del títol oficial”. Per tant ser col·legiat és el requisit indispensable per exercir legalment la professió.
CONSELL GENERAL DE COL·LEGIS
A l’Estat espanyol, el Col·legi es coordina amb d’altres autonomies per mitjà del Consell General que alhora és membre fundador de l’European Council of Interior Architects, ECIA (dels països de la UE i l´EFTA) i membre de la Federació Internacional d’Arquitectes d’Interiors (IFI, d´àmbit mundial). Això comporta el compromís del nostre Col·legi de complir amb els acords internacionals que es prenen per a la promoció de la nostra professió i la seva homologació internacional.
La nova llei de l’exercici de professions titulades i dels Col·legis professionals (llei 7/2006 del 31 de maig) ha obligat a tots els Col·legis a fer importants canvis en les seves estructures i fonaments, és a dir, a reformes estatuàries. Des d’un punt de vista jurídic els Estatuts de qualsevol entitat són la seva ànima i eix vertebrador, on s’hi veu els motius de la fundació i la raó de la seva existència.
Els actuals Estatuts van ser aprovats en Assemblea l’any 2011, després d’un llarg procés d’adaptació a les noves normatives però també als nous temps. Com a entitat de dret públic, la Generalitat havia d’assegurar-se la nostra adaptació a la nova legalitat.
Cal destacar que amb aquests Estatuts s’accepta per l’administració el terme dissenyador d’interiors per a identificar la nostra professió, donat que fins al moment només era acceptada únicament la categoria de decorador. Aquest va anar lligat al reconeixement de la titulació universitària de Gran en Disseny especialitzat en Interiors a tots efectes reconegut com a grau universitari. Llegir més.
A l’Estat espanyol, el Col·legi forma part del Consejo General de los Colegios Oficiales de Decoradores y Diseñadores de Interior de España, a la vegada que és membre fundador de l’European Council of Interior Architects, ECIA (dels països de la UE i l’EFTA), i membre de la Federació Internacional d’Arquitectes d’Interiors (IFI, d’àmbit mundial).